Schoonheid en kracht vloeien samen in de bronzen van Riky van Lint. In haar oeuvre is een aantal thema’s en motieven te benoemen die vaak terugkeren.

Haar belangrijkste thema is zonder twijfel “de vrouw”. Zij creëert oerbeelden van de vrouw. De vrouw als moeder, als verleidster, als liefhebbende vrouw, de sterke trotse vrouw, de ijdele mysterieuze vrouw. Al deze archetypen komen in haar oeuvre voor, nooit als icoon of als heilige, maar juist als aardse kwetsbare vrouw, sterk en waardig, in haar zorg en in haar liefde of haar sensualiteit.

De combinatie van realisme en stylering resulteert in een bijzondere stijl waarbij haar werk in zijn geheel een weerspiegeling is van levensvreugde en warme menselijke verhoudingen. Eenvoud is de rode draad die haar in staat stelt de essentiële dingen van het leven te herkennen en te vertolken. Steeds weer zoekend naar balans en de juiste expressie, slaagt zij erin haar sculpturen herkenbaar en geliefd te maken.

Naarmate haar leeftijd vordert komt er steeds meer verdieping in haar werk. Ze maakt lange dagen in de stilte van haar atelier. Daar vindt ze de rust om de diepgang van het leven te vertolken en innerlijke kracht in haar sculpturen te scheppen.

De belangstelling voor haar werk groeit in snel tempo in binnen en buitenland waaronder op de beurzen TEFAF Maastricht en PAN Amsterdam.